Idees Magistrals per Infantil

Altres recursos: Tag Galaxy

Posted on: 7 Març 2010

mon

Existeixen bastants bancs d’imatges per tota la xarxa, però aquest el trobo especialment interessant per treballar a Infantil  per la manera espectacular de presentar i organitzar les imatges (simulant una galàxia amb diversos planetes).  Aquesta distribució de les imatges, permet els nens interactuar molt més a l’hora de triar les imatges.

A la pàgina inicial només cal escriure el nom de la categoria d’imatges que estem buscant (p. ex: Gos) a l’apartat “ENTER THE INITIAL TAG”  i apretar Go. Automàticament s’obre tota una galàxia amb un planeta central anomenat Gos i d’altres planetes perifèrics amb categories similars o amb les que s’ha establert alguna relació (dog, perro, chien, pet, animals, Catalunya…).

En clicar a cada planeta, ens aniran sortin nombroses fotografies (que van girant com el Google eartz) i que podem anar ampliant i comentar-les amb els nens i nenes.

Aquest recurs, doncs és meravellós per diversos motius:

=> Permet ampliar vocabulari i establir categories entre els conceptes treballats.

=> Des del punt de vista visual, és innovador i molt atractiu, sobretot pels més petits.

=> Es pot visualitzar a la Pissarra Digital i interactuar tots junts a l’aula.

=> Permet que els nens d’infantil puguin explorar i navegar d’un concepte a un altre (a través d’imatges)  perquè només cal escriure el nom de la categoria i la resta és molt visual.

=> És plurilingüe: permet buscar la categoaria en l’idioma que volem  però alhora permet trobar i descobrir com es diu en català, castellà, english, français, italiano…

3 Respostes per a "Altres recursos: Tag Galaxy"

Me ha encantado el recurso. Además de lo que comentáis, crreis que podríamos llegar a hacer nuestro popio planeta? Si subimos todos fotos a Flirck con una mesma categoria, igual sí… Sería genial, ¿verdad?

Pues sí sería genial, sólo es cuestión de proponérselo entre todos y un poco de tiempo. La verdad, pienso que se trata de un recurso muy llamativo visualmente y que su facilidad de uso, lo convierte en un buen recurso para Educación Infantil. De hecho, lo he utilizado en P5 en un trabajo por proyectos sobre los perros y FUE UN ÉXITO!!!

Precisamente lo que estoy tratando de hacer en mi blog es, no sólo explicar a los lectores como funcionan ciertos recursos digitales, si no que también trato de mostrar, otros recursos originales y muy visuales que se puedan utilizar fácilmente en Educación Infantil. Mi intención es ofrecer una visión de la gran variedad que ofrecen las nuevas tecnologías, pero sobretodo que todos estos recursos están a nuestro alcance y que los podemos utilizar en cuanto lo deseemos.

ESTA SÍ QUE ES UNA IDEA MAGISTRA =)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Benvinguts/des a Idees Magistrals!!!

SANT JORDI

No diguis hivern acabat, fins Sant Jordi no hagi estat.

Calendari

Crea els teus contes

WEB D’IL·LUSTRACIONS INFANTILS

Trobareu il·lustracions precioses!!!

Biblioteca Infantil

Poisson Rouge

Entrena amb el ratolí

Plastilina

Ens vestim: anem a…

Orientació Espacial

Frase

Torna aviat

Recomana aquest Blog

%d bloggers like this: