Idees Magistrals per Infantil

Expodidàctica 2010

Posted on: 22 Març 2010

El 20 de març vaig poder assistir a Expodidàctica 2010. Aquesta fira es celebra bianualment a Barcelona i enguany ha rebut a 86.000 visitants.

Expodidàctica mostra les derreres tendències en tecnologia per a les aules com ara: pissarres digitals, pupitres amb ordenador incorporat,  software 3D per explicar química o biologia, llibres digitals, un bolígraf amb microcàmara per escriure sobre paper i projectar les anotacions, plataformes educatives…

Enguany ha tingut especial proptagonisme l’estand B223 on el Departament d’Educació ha apropat els visitants al Projecte eduCAT 1×1. Aquest projecte forma part del Pla Escola 2.0 que no només implica un portàtil per cada alumne si no que també suposa l’actualització tecnològica de les aules. En aquest estand informaven de com es fa l’acompanyament als centres i la formació específica per a mestres i professors; també de les possibilitats del llibre digital i sobre la tecnificació de les aules. (Vegeu la propera entrada del blog per informació més detallada).

Expodidàctica també ha estat el marc del II Congrés DiM Aulatic on s’ha debatut especialment les competències bàsiques que introdueixen el Pla Escola 2.0 i de l’espai Aula TAC, dedicat als centres educatius i al professorat per a l’intercanvi d’experiències d’èxit i bones pràctiques.

Altres estands destacats han estat: Centre de Recursos Educatius ONCE, Associació de Mestres Rosa Sensat, Fundació Pere Tarrés, i d’altres de mobiliari escolars adaptats a les noves tecnologies, tallers, materials escolars com el bolígraf ergonòmic per aprendre a escriure, plataformes educatives i museus.

Però l’autèntica estrella de l’Expodidàctica 2010, ha estat sens subte, la pissarra digital. En comparació a edicions anteriors, enguany han estat molts els estands que oferien informació i la possibilitat d’experimentar amb aquest recurs.

Vaig tindre la sort de poder anar a l’hora de dinar, i amb la poca afluència de persones, en aquesta franja horària, vaig poder experimentar gran varietat de possibilitats que ofereix aquest recurs tan fascinant: projectar un conte infantil, assenyalar o encerclar alguns elements; tapar una part de la pantalla i poder-la retirar lentament, per tal d’esbrinar quin element hi havia amagat; destacar un element amb una rodona, deixant la resta enfosquida; composar una peça musical colocant les notes en un pentagrama i reproduir desprès el so; treballar amb formes predeterminades, tan fàcil com seleccionar la forma desitjada amb el marcador i desplaçar-la cap a la pantalla; dibuix lliure; acolorir; reproduir material multimèdiai podria seguir sense parar!!!

Personalment l’estand que més em va agradar va ser el de l’entrada de Studyplan, ja que utilitzen el software de eBeam, molt senzill d’utilitzar i intuitiu, que el fa ideal per a treballar amb els alumnes d’infantil.

A més a més disposaven d’uns pufs que simulaven una petita aula que van convertir als mestres en alumnes. Creieu-me, va ser molt interessant descobrir la pissarra digital des de la perspectiva dels alumnes i…finalment, quan m’hi van deixar “jugar” em van captivar per sempre!!!

Conclusió: Penso que a partir d’ara, serà per a mi una visita obligada ja que permet obtindre moltíssima informació de les últimes novetats i aplicacions que esdevindran les nostres eines de treball diàries.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Benvinguts/des a Idees Magistrals!!!

SANT JORDI

No diguis hivern acabat, fins Sant Jordi no hagi estat.

Calendari

Crea els teus contes

WEB D’IL·LUSTRACIONS INFANTILS

Trobareu il·lustracions precioses!!!

Biblioteca Infantil

Poisson Rouge

Entrena amb el ratolí

Plastilina

Ens vestim: anem a…

Orientació Espacial

Frase

Torna aviat

Recomana aquest Blog

%d bloggers like this: