Idees Magistrals per Infantil

Software de eBeam per PDI

Posted on: 22 Març 2010

eBeam és un dispositiu que permet convertir qualsevol pissarra blanca convencional en una pissarra digital interactiva. En realitat, es pot utilitzar sobre qualsevol superfície plana com ara una paret.

Està format per un receptor, el programari i un retolador digital, encara que hem de completar l’equip amb un projector. Aquest sistema crea un espai interactiu de manera ràpida i senzilla.

Com funciona?

El receptor s’ha de col·locar en un cantó qualsevol de la pissarra. Pot fixar-se amb un sistema de ventoses, imants o fins i tot adhesius, i aconsegueix una superfície de projecció de fins a 2,5 metres. N’hi ha dues versions, depenent del tipus de connexió amb l’ordinador: una sense cables, mitjançant bluetooth, o una segona opció mitjançant cable USB.

El retolador, una vegada calibrat, es pot utilitzar com a ratolí o com a element d’escriptura. Disposa de 2 botons integrats. El primer actua exactament igual que el botó dret del ratolí per a obrir menús contextuals. El segon permet mostrar o ocultar la paleta circular de control en qualsevol part de l’àrea de treball. (Funciona amb piles).

rotulador2

El programari de control s’ha d’instal·lar en l’ordinador que volem utilitzar. El menú, en forma de paleta circular que, en principi, pot resultar confús, es convertirà en una eina molt útil per poc que adquiriu una miqueta de pràctica. Aquest menú virtual (també es projecta sobre la pissarra) té opcions per a canviar el color i gruix del traçat, esborrar les anotacions, obrir arxius del disc dur o el navegador d’Internet, etc.

rueda-ebeam-nueva

El receptor recull la imatge projectada mitjançant ultrasons i infrarojos. De fet, cada toc del llapis en la pantalla emet un petit so perquè el reba el sistema. L’esquema de funcionament es mostra en la figura següent:

eBeamProjection-Diagram_val

Tot el que es faci en la pissarra virtual, passa a la pantalla de l’ordinador. I també a la de tots els que estiguen connectats al sistema per Internet, fins a un màxim de 25, siguen alumnes que es troben dins de l’aula, assistents a una presentació o fins i tot persones a distància.

Què permet?

  • Manejar l’ordinador mitjançant el retolador.
  • Fer anotacions damunt de qualsevol aplicació.
  • Desar les anotacions que es facen.
  • Reconèixer l’escriptura manuscrita mitjançant el programari inclòs.
  • Funcionalitat de PowerPoint totalment integrada.
  • Compartir presentacions per Internet amb qualsevol persona, en qualsevol lloc i en qualsevol moment. (Funció incorporada de forma estàndard.)
  • Compartir imatges, arxius, captures de pantalla.
  • Enregistrar veu en les presentacions.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Benvinguts/des a Idees Magistrals!!!

SANT JORDI

No diguis hivern acabat, fins Sant Jordi no hagi estat.

Calendari

Crea els teus contes

WEB D’IL·LUSTRACIONS INFANTILS

Trobareu il·lustracions precioses!!!

Biblioteca Infantil

Poisson Rouge

Entrena amb el ratolí

Plastilina

Ens vestim: anem a…

Orientació Espacial

Frase

Torna aviat

Recomana aquest Blog

Anuncis
%d bloggers like this: